LOUNAS VIIKKO 47 (20.11-25.11) Merkkien selitykset: v=vegaaninen, m=maidoton, l= laktoositon vl= vähälaktoosinen, g=gluteeniton

-Yellow curry, revittyä chili-tofua, paistettua pakchoita ja savoykaalia, yrttejä ja seasaminsiemeniä sekä riisiä(g, m, v)
-Suirusalaattia porkkanasta, zucchinista, paahdettua pähkinäistä soijasuikaleita, ituja ja retiisiä aasialaisella kastikkeella(g, m, v)
-Tuoretomaatti keittoa ja friteerattua sipulia sekä yrttejä(g, m, v)


-Burgundinpataa, pinaatti-juuresmuusia, soijasuikaleita, fetaa
ja basilikaa(g, saatavana m, v)
-Salaattia marinoidusta munakoisosta, paprikasta ja zucchinistä, ohraa, päärynää ja sitruunahummusta(m, v)
-Paahteinen porkkanakeitto, pikkelöityä inkivääriä ja paahdettuja siemeniä(g, m, v)

-Burritobowl: Punaista riisiä, mausteisia soijasuikaleita, lehtikaali-maissi-edamamepapusalaattia, lempeän tulista salsaa, marinoituja belugalinssejä sekä guacamolea ja nachoja(g, m, v)
-kyssäkaali-omenakeittoa ja chili-omenahilloketta sekä kyssäkaalisipsejä(g, m, v)

-Seitantortilla: Mausteista seitania, kasvis-bulgurpaistosta, sipulikompottia, paprika-chilikastiketta, kirsikkatomaattia ja avokadojugurttia(saatavana m, v)
-Maallaissalaattia: kirsikkatomaattia, nyhtöhernettä, kananmunaa, marinoitua punasipulia, sinihomejuustoa, granaattiomenaa(g)
-Tulista kasvis-kookoskeittoa(g, m, v)

BURGER!
Grynin briossi, pulled jerkseitan, soijasieniä, tomaattia, marinoitua punasipulia, cheddarjuustoa, vegaanista aiolia
sekä Rootsin ranskalaiset ja vegaanista chipotlemayoa
(saatavana gluteenittomana ja vegaanisena)

sal


Lounashinnasto:

Keitto / pieni 7,00
Salaatti / 9,00
Lämmin ruoka / 10,30

Perjantaiburger 12,00

Lauantain brunssi iso 18,00 tai pieni 12,00

Lounaisiin kuuluu aamulla leivottu leipä, vesi sekä reilun kaupan luomukahvi ja tee.



Lounas - kasvisruoka lounas | Turku

Viikon lounaslista »

Rootsin lounaat vaihtelevat päivittäin ja inspiraatio ruokiin tulee maailman eri keittiöistä etenkin Aasia ja Lähi-itä vahvasti edustettuina. Emme kuitenkaan halua kahlita itseämme yhden maan tai edes maanosan keittiöön joten rento fuusiokeittäminen on se meidän juttu. Emme myöskään asettele kukkia lautaselle pinsetit kädessä vaan lähestymme ruokia maanläheisesti luovalla otteella. 

Tärkeintä meille on tuoreet hyvät raaka-aineet ja maut haemme mieluummin mausteiden ja tuoreiden yrttien kautta kuin kerman ja voin lotraamisella.

- Marjaana Pohjola/Roots Kitchen