LOUNAS VIIKKO 8 (19.2-24.2.18) Merkkien selitykset: v=vegaaninen, m=maidoton, l= laktoositon vl= vähälaktoosinen, g=gluteeniton

-Punaista kookoscurrya, korianteri riisiä, paahdettua pähkinää sekä fetaa ja tuoreita yrttejä(g, saatavana vegaanisena)
-Punajuuri-omenasalaattia, paahdettuja pähkinöitä ja vuohenjuustoa(g, saatavana vegaanisena)
-Chili-porkkana-bataatti-kookoskeittoa(m, v, g)

-Rootsin mausteista seitania, tahini-jugurtti kastiketta, basmatiriisiä, yrtti-sipulisalaattia, mausteista tomaattikastiketta sekä chiliä (saatavana m, v)
-Salaattia marinoidusta kesäkurpitsasta ja munakoisosta, hummusta, dukkah-tofua ja paahdettuja siemeniä (m, v, g)
-Mausteista kesäkeittoa (m, v, g)

-Pitaleipää, punajuuri-piparjuurifalafelit, vegaanista tillimajoneesia, salaattia, marinoitua kesäkurpitsaa, pikkelöityä kaalia ja edamamepapuja, hummusta ja yrttejä(m, v, saatavana g)
-Thai-kasviskeittoa (m, v, g)

-Rapeita soijasuikaleita, yrtti-kasvispaistosta, oliviöljyllä maustettua perunamuusia, pähkinä-kookos-chilikastiketta(m, v, g)
-Raakamangosalaattia, porkkanaa, kesäkurpitsaa, salottisipulia sekä nahm jim kastiketta ja tuoreita yrttejä(m, v, g)
-Tuorepinaattikeittoa(g)

BURGER:

GRYNin briossia, bataatti-kvinoa-kikhernepihvi, vihersalaattia, tsatsikia, tomaatti-basilikasalaattia, pikkelöityä kurkkua, Rootsin pestoa sekä ranskalaiset ja vegaanista majoneesia

sal


Lounashinnasto:

Keitto / 7, 20
Salaatti / 9,30
Lämmin ruoka / 10,40

Perjantaiburger 12,00

Lauantain brunssi iso 18,00 tai pieni 12,00

Lounaisiin kuuluu Rootsissa aamulla leivottu leipä, vesi sekä reilun kaupan luomukahvi ja tee.



Lounas - kasvisruoka lounas | Turku

Viikon lounaslista »

Rootsin lounaat vaihtelevat päivittäin ja inspiraatio ruokiin tulee maailman eri keittiöistä etenkin Aasia ja Lähi-itä vahvasti edustettuina. Emme kuitenkaan halua kahlita itseämme yhden maan tai edes maanosan keittiöön joten rento fuusiokeittäminen on se meidän juttu. Emme myöskään asettele kukkia lautaselle pinsetit kädessä vaan lähestymme ruokia maanläheisesti luovalla otteella. 

Tärkeintä meille on tuoreet hyvät raaka-aineet ja maut haemme mieluummin mausteiden ja tuoreiden yrttien kautta kuin kerman ja voin lotraamisella.

- Marjaana Pohjola/Roots Kitchen