LOUNAS VIIKKO 30(24.7-28.7.2017)

 

 Merkkien selitykset: v=vegaaninen, m=maidoton, l= laktoositon vl= vähälaktoosinen, g=gluteeniton

 

-Mausteista tomaatti-munakoiso-kesäkurpitsapataa, riisiä, sekä tomaatti-feta-punasipulisalaattia ja yrttejä (g, saatavana vegaanisena)

-Salaattia quinoasta, parsakaalista, pinaatista ja yrttikastikkeesta sekä hummusta ja paahdettuja pähkinöitä (g, v, m)

-Mausteista juureskeittoa (g, m, v)

-Misotofua, paistettuja vihanneksia, mintturiisiä ja avokadokastiketta sekä paahettuja kurpitsan siemeniä (g)

-Vihreä salaattikulho quinoalla, pinaatilla, avokadolla ja lehtikaalilla, sekä paahdettua mantelia ja lehtikaalihummusta (g, m, v)

-Sitruunaruoholla maustettua porkkanakeittoa ja fetajuustoa (g, saatavana m, v)



VEGAN WEDNESDAY

Mezelautanen: Mausteisia porkkana-kikherne-piparjuuri falafeleja, quinoa-punajuuri-pinaattisalaattia, punajuurihummusta, avokado tahnaa sekä adjukilla maustettua pitaleipää (m, v, saatavana gluteenittomana)

Paahteista munakoisokeittoa, paahdettua sipulia ja marinoitua paprikaa (g, m, v)

Mausteista lime bulguria, munakoisopataa, kesäkurpitsaa ja tomaatteja sekä halloumijuustoa ja yrttejä

Mausteista salaattia kikherneistä ja paahdetuista juureksista sekä korianteripestoa (g, m, v)

Limenlehdillä ja kookoksella maustettua kukkakaalikeittoa sekä pikkelöityä kukkakaalia (g, m, v)

PERJANTAIBURGER;
Chipotle pulled seitan, marinoitua punasipulia, salaattia, tomaattia, mummonkurkkuja sekä vegaanista paprikamajoneesia, lisäksi ranskiksia ja vegaanista green chili majoneesia (v, m, saatavana gluteenittomanam soijasuikaleilla)


Lounashinnasto:

Keitto / pieni 6,90 ja iso 7,90
Salaatti / 9,00
Lämmin ruoka / 9,90

Perjantaiburger 11,50

Lauantain brunssi iso 18,00 tai pieni 12,00

Lounaisiin kuuluu Rootsin oma itseleivottu leipä, vesi sekä reilun kaupan luomukahvi ja tee.



Lounas - kasvisruoka lounas | Turku

Viikon lounaslista »

Rootsin lounaat vaihtelevat päivittäin ja inspiraatio ruokiin tulee maailman eri keittiöistä etenkin Aasia ja Lähi-itä vahvasti edustettuina. Emme kuitenkaan halua kahlita itseämme yhden maan tai edes maanosan keittiöön joten rento fuusiokeittäminen on se meidän juttu. Emme myöskään asettele kukkia lautaselle pinsetit kädessä vaan lähestymme ruokia maanläheisesti luovalla otteella. 

Tärkeintä meille on tuoreet hyvät raaka-aineet ja maut haemme mieluummin mausteiden ja tuoreiden yrttien kautta kuin kerman ja voin lotraamisella.

- Marjaana Pohjola/Roots Kitchen