Lounas viikko 17 (24.04.-28.04.2017)

 

 Merkkien selitykset: v=vegaaninen, m=maidoton, l= laktoositon vl= vähälaktoosinen, g=gluteeniton

 

-Redcurry, rapeita soijasuikaleita, sitruunaruoholla maustettua basmatiriisiä, thai basilikaa ja chilillä maustettua pähkinää(g, m, v)


-Salaattia bataatista, kvinoasta, lehtikaalia, ituja, hernedippiä ja tilliä(m, v, g)


-Mausteista keittoa parsa- ja lehtikaalista(g)

-MIXBOWL: Kasvisgreencurry, rapeaa seitania, basmatiriisiä, falafelit ja vegaanista misomajoa, yrttistä salaattia ja hummusta(m, v)


-Keittoa paahdetusta paprikasta(m, v, g)

-Misolla maustettua tofua, sieni-parsapaistosta, riisiä, cashew-kookoskastiketta, tomaattia ja tuoreita yrttejä(m, v, g)


-Salaattia marinoiduilla soijasuikaleilla, couscousta, chiliä, kurkkua, tomaattia kevätsipulia ja runsaasti yrttejä (m, v)


-Limellä maustettua kasviskeittoa(m, v, g)

-Palaktofu, yrttistä riisiä, tomaattia, pitaleipää, pähkinää, fetaa ja jugurttikastiketta (saatavana g)


-Belugalinssi salaattia, marinoitua munakoisoa, zucchinia, kikherneitä, tomaattia, hummusta sekä yrttejä(m, v, g)


-Herkkusienikeitto(m, v, g)

PerjantaiBURGER: Pulled seitan-papu paistosta, marinoitua punasipulia, kurkkua, salaattia, rucolaa, guacamolea, vegaanista valkosipulimayoa, Rootsin ranskalaiset ja vegaanista savupaprika mayoa
(m, v, saatavana g)


Lounashinnasto:

Keitto / pieni 6,90 ja iso 7,90
Salaatti / 9,00
Lämmin ruoka / 9,90

Perjantaiburger 11,50

Lauantain brunssi iso 18,00 tai pieni 12,00

Lounaisiin kuuluu Rootsin oma itseleivottu leipä, vesi sekä reilun kaupan luomukahvi ja tee.



Lounas - kasvisruoka lounas | Turku

Viikon lounaslista »

Rootsin lounaat vaihtelevat päivittäin ja inspiraatio ruokiin tulee maailman eri keittiöistä etenkin Aasia ja Lähi-itä vahvasti edustettuina. Emme kuitenkaan halua kahlita itseämme yhden maan tai edes maanosan keittiöön joten rento fuusiokeittäminen on se meidän juttu. Emme myöskään asettele kukkia lautaselle pinsetit kädessä vaan lähestymme ruokia maanläheisesti luovalla otteella. 

Tärkeintä meille on tuoreet hyvät raaka-aineet ja maut haemme mieluummin mausteiden ja tuoreiden yrttien kautta kuin kerman ja voin lotraamisella.

- Marjaana Pohjola/Roots Kitchen