LOUNAS VIIKKO 11 (12.3-16.3.18) Merkkien selitykset: v=vegaaninen, m=maidoton, l= laktoositon vl= vähälaktoosinen, g=gluteeniton

MAANANTAI
-Peruna-kikherne-munakoisopataa, mausteista riisiä, tomaattia, fetaa ja yrttejä (g, saatavana m, v)
-Quinoa-tomaatti-kurkkusalaattia, hummusta ja paistettua keltaista zucchinia sekä mantelia (g, m, v)
-Tuoretomaattikeittoa, valkosipuliöljyä (g, m, v)

TIISTAI
-Tofua ja kasviksia punaisessa curryssa, basmatiriisiä, korianteria ja pähkinää (g, m, v)
-Vuohenjuustosalaattia ja mangochutneyta sekä mansikkaa (g)
-pinaatti-nokkoskettoa (g)

KESKIVIIKKO Vegan Wednesday:
-SEITAN FLATBREAD: Pulled seitan, bulguria, yrteillä maustettua tomaattikastiketta, vegaanista chilimajoneesia ja aasialaista raastesalaattia sekä marinoituja kasviksia (m, v)
-Salaattia mausteisista kikherneistä ja kukkakaalista sekä perunasta, tomaatista ja korianterista (g, m, v)

-Kukkakaalikeittoa, marinoitua kukkakaalia ja kikherneitä

TORSTAI
-Yrttistä bulguria, kormacurrya, munakoisoa ja kesäkurpitsaa sekä tomaatti-feta-minttusalaattia (saatavana m, v)
-Aasialaista zuudelisalaattia, fritattua tofua ja pähkinää sekä ituja (g, m, v)
-Punajuuri-vuohenjuustokeittoa ja tummaa balsamicoa (g)

PERJANTAI Hodari
GRYNin briossia, marinoitua seitania, chili-sipulipaistosta, tomaattia,mausteista kasvis-salaattia sekä vegaanista sitruunaruohomayoa, ranskiksia ja vegaanista greenchili-korianterimajoneesia (saatavana g, m, v)

sal


Lounashinnasto:

Keitto / 7, 20
Salaatti / 9,30
Lämmin ruoka / 10,40

Perjantaiburger 12,00

Lauantain brunssi iso 18,00 tai pieni 12,00

Lounaisiin kuuluu Rootsissa aamulla leivottu leipä, vesi sekä reilun kaupan luomukahvi ja tee.



Lounas - kasvisruoka lounas | Turku

Viikon lounaslista »

Rootsin lounaat vaihtelevat päivittäin ja inspiraatio ruokiin tulee maailman eri keittiöistä etenkin Aasia ja Lähi-itä vahvasti edustettuina. Emme kuitenkaan halua kahlita itseämme yhden maan tai edes maanosan keittiöön joten rento fuusiokeittäminen on se meidän juttu. Emme myöskään asettele kukkia lautaselle pinsetit kädessä vaan lähestymme ruokia maanläheisesti luovalla otteella. 

Tärkeintä meille on tuoreet hyvät raaka-aineet ja maut haemme mieluummin mausteiden ja tuoreiden yrttien kautta kuin kerman ja voin lotraamisella.

- Marjaana Pohjola/Roots Kitchen