Lounas viikko 12 (20.3.-24.3.2017)

 

 Merkkien selitykset: v=vegaaninen, m=maidoton, l= laktoositon vl= vähälaktoosinen, g=gluteeniton

 

-Kikherne-peruna-tomaatticurrya, mausteista basmatiriisiä, tomaattia ja tuoreita yrttejä (m, v, g)

-Yrttistä kvinoasalaattia marinoiduilla kasviksilla, tuoretta tomaattia ja hummusta(m, v, g)

-kurpitsakeittoa ja paahdettuja siemeniä(m, v, g)

-Paistettua seitania, paprikakastiketta, basmatiriisiä, korianteria ja vegaanista chili-savupaprika mayoa sekä avokadoa (m, v, saatavana gluteenittomana soijasuikaleilla)

-Japanilaista kaalisalaattia ja misolla maustettuja soijasuikaleita(m, v, g)

-Tom yum tofu(m, v, g)

-Puolikas munakoiso, yrttistä täysjyväohraa, tofucurrya ja tuoreita yrttejä sekä paahdettua pähkinää(m, v)

-Mausteista salaattia paahdetuista juureksista, edamamepapuja ja sitruuna-tahinikastiketta(m, v, g)

-Rootsin mausteista kevätkeittoa(m, v, g)

-Tortilla plate: Lempeän tulista chili sin carnea, maissia, guacamolea, lime- korianteri-tomaatti-sipulisalsaa, lime-minttujugurttia, tuoreita yrttejä sekä ituja
(saatavana gluteenittomana ja vegaanisena)

-Artisokka keittoa ja yrtti-valkosipulikrutonkeja (saatavana gluteenittomana)

-Perjantaiburger:

Pulled seitan, miso-coleslaw, sipulipaistosta, vegaanista chili mayoa, salaattia, tomaattia ja kurkkua
sekä Rootsin ranskalaiset ja inkivääriaiolia
(v, saatavana gluteenittomana)


Lounashinnasto:

Keitto / pieni 6,90 ja iso 7,90
Salaatti / 9,00
Lämmin ruoka / 9,90

Perjantaiburger 11,50

Lauantain brunssi iso 18,00 tai pieni 12,00

Lounaisiin kuuluu Rootsin oma itseleivottu leipä, vesi sekä reilun kaupan luomukahvi ja tee.



Lounas - kasvisruoka lounas | Turku

Viikon lounaslista »

Rootsin lounaat vaihtelevat päivittäin ja inspiraatio ruokiin tulee maailman eri keittiöistä etenkin Aasia ja Lähi-itä vahvasti edustettuina. Emme kuitenkaan halua kahlita itseämme yhden maan tai edes maanosan keittiöön joten rento fuusiokeittäminen on se meidän juttu. Emme myöskään asettele kukkia lautaselle pinsetit kädessä vaan lähestymme ruokia maanläheisesti luovalla otteella. 

Tärkeintä meille on tuoreet hyvät raaka-aineet ja maut haemme mieluummin mausteiden ja tuoreiden yrttien kautta kuin kerman ja voin lotraamisella.

- Marjaana Pohjola/Roots Kitchen